Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari

Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari sai alkunsa vuonna 1992, kun perustajajäsenet kokivat perinteisen nuorkauppakamaritoiminnan liian jäykäksi ja päättivät yhdessä perustaa uuden, rennomman ja erilaisen kamarin. Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari syntyi siten ns. kapinakamariksi joka vielä nykypäivänäkin tekee asiat omalla tavallaan, erottuu positiivisesti yhteishengellään ja uskaltaa rohkeasti kehittää ja nostaa asioita keskusteluun.

Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin toiminta-alueena on Oulun talousalue ja kamarin tehtävänä on kehittää jäsenistönsä osaamista, verkostoitumista ja menestystä työelämässä. Jäsenistöäkannustetaan osallistumaan koulutuksiin aktiivisesti ja kamari järjestää itse mielenkiintoista koulutusta jäsenlähtöisesti ja jäsenistön työelämäosaamista hyödyntäen.

Kamaritoiminnassa pyritään myös koko ajan oppimaan uutta. Uuden oppiminen tapahtuu luontevasti erilaisten projektien ja tapahtumien toteuttamisen kautta, sekä hallituksessa vuosi/virka-periaatteella. Näin tarjotaan mahdollisuuksia päästä kehittymään ja kokeilemaan uutta turvallisessa ympäristössä. Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin tunnetuimpia projekteja ovat Merikosken siltojen liputus –projekti, jonka tarkoituksena on virkistää Oulun kesäistä kaupunkikuvaa tarjoamalla seudun yrityksille mahdollisuutta ostaa näkyvyyttä Merikosken silloilla liehuvilla lipuilla. Kamari toteuttaa myös vuosittain Vuoden Positiivisin Oululainen –projektin, jossa palkitaan henkilö, yhteisö tai yritys, joka on toiminnallaan tuonut oululaisten elämään positiivista iloa ja valoa sekä tuonut toiminnallaan oululaisuudelle hyvää mainetta. Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräys toteutetaan kamarimme toimesta myös vuosittain. Tavoitteena projektissa on tuoda hymy ja antaa joululahja kaikille niille lapsille, jotka muuten eivät syystä tai toisesta saisi yhtään lahjaa.

Vuosi 2017 on Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin 25 –vuotisjuhlavuosi ja tahtotilamme on olla ilmapiiriltämme ja tekemisen meiningiltämme kamari, jossa jokainen jäsen viihtyy, tuntee olonsa kotoisaksi ja saa haastaa ja toteuttaa itseään. Juhlavuonna tuomme esiin toimintamme historiaa, perinteitä ja nostamme esiin onnistumisen kokemuksia sekä vanhojen konkarien osaamista tulevaisuuden tekemisen tueksi. Samalla panostetaan siihen, että uusiksi jäseniksi hakeutuu sellaisia henkilöitä, jotka todella haluavat olla Terviksiä ja joilla on halua oppia ja kehittää osaamistaan yhteisen toiminnan kautta. Juhlavuoden kohokohtana järjestämme Alue D:n vaalikokouksen Tervaa ja timantteja – Loistetta uralle syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kutsumme koko Deen juhlimaan kanssamme ja nauttimaan tervan tuoksusta ja timanttien säihkeestä!

Tutustu kamariimme tarkemmin osoitteessa http://jciouluntervaporvarit.fi/

Perustamisvuosi 1992

Jäsenmäärä 31