Meri-Lapin Nuorkauppakamari

Meri-Lapin Nuorkauppakamari ry on perustettu vuonna 1969 nimellä Kemi-Tornion Nuorkauppakamari. Kamari jakaantui muutama vuosi perustamisen jälkeen Kemin Nuorkauppakamariksi ja Tornion Nuorkauppakamariksi ja Kemin nkk on toiminut vuodesta 2010 alkaen nimellä Meri-Lapin Nuorkauppakamari. Nimenmuutoksella pyrimme saamaan toimintaamme laajemmalle talousalueelle ja nykyään meillä onkin jäseniä Kemissä, Keminmaassa, Torniossa ja Haaparannalla. Haluamme olla toimija, joka yhdistää samanhenkisiä, kehittymishaluisia ja aktiivisia henkilöitä yli kunta- ja valtionrajojen.

Meri-Lapissa kohtaavat kiireetön ja laadukas elämä merellisen luonnon ja jokivarsien läheisyydessä.  Tällä Lapin vauraimmalla seudulla on vaiherikas menneisyys, sijainti meren ja jokien äärellä on mahdollistanut kaupankäynnin, matkailun ja rajattoman luovuuden kehittymisen alueelle. Matkailu Meri-Lapissa on kovassa nosteessa ja kamarimme yhtenä tavoitteena ensi vuonna onkin tehdä yhteistyötä eri matkailutoimijoiden kanssa ja tuoda seutuamme alueellisestikin enemmän tutuksi. Haaveena on oma matkailullinen aluetapahtuma!

Kokeilukulttuuria luomalla, selkeyttämällä profiloitumistamme vaikutusalueellamme, uudistamalla projektejamme  ja toimintatapojamme sekä kuuntelemalla toistemme ideoita rohkaisemme jäsenistöämme kokeilemaan uutta, ottamaan vastuuta ja samalla kehittymään. Meri-Lapin Nuorkauppakamari haluaa tarjota jäsenilleen alustan, missä ja minkä kautta pääsee tekemään monenlaisia itseä kiinnostavia asioita, joita ei välttämättä työelämässä tai muuten vapaa-ajalla pääsisi kokeilemaan ja toteuttamaan. Haluamme aikaansaada positiivista kehitystä jäsenmäärässä, jokainen uusi koejäsen on meille tärkeä ja heistä varmasti huolehditaan.

Perustamisvuosi: 1969

Jäsenmäärä: 11 jäsentä, 2 koejäsentä, 8 senaattoria, 12 kunniajäsentä (joista 1 myös aluekunniajäsen).

Nettisivut: www.jcimeri-lappi.com

Toiminta-alue: Kemi, Keminmaa, Tornio, Haaparanta

Facebook: https://www.facebook.com/jcimerilappi/