Kuopion Nuorkauppakamari

  • Perustamisvuosi: 1957
  • Jäsenmäärä: 63
  • Nettisivujen osoite: jckuopio.fi
  • Toiminta-alue: Kuopio lähialueineen

Vuonna 1957 perustettu Kuopion nuorkauppakamari on yksi Suomen vanhimmista kamareista sekä koko D-alueen isoin kamari.

Kamari tekee Kuopion alueella aktiivista yhteistyötä useiden paikallisten sekä valtakunnallisesti merkittävien yritysten kanssa. Yhteistyötä on viime aikoina tiivistetty myös Kuopion kaupungin kanssa. Kuopion alueen Kauppakamarin kanssa yhteistyö tapahtuu JC-kilta -toiminnan kautta valiokuntatyöskentelyssä.

Jäsenistölle Kuopion nuorkauppakamari tarjoaa aktiivista ja monipuolista toimintaa. Kamari mahdollistaa menestysverkostojen luomisen sekä kehittymiseen iloisessa ja inspiroivassa yhteisössä, elämysten ja hauskuuden kautta.

Vuosikymmeniin mahtuu valtava kirjo erilaisia projekteja. Lähihistorian aikana on vaikutettu muun muassa seuraavilla projekteilla: Joulupuu-keräys, Vireä Virkamies -kilpailu, Päivä johtajana ja Pop Up Kuopio.

Viime vuosien tunnetuimpia kokousprojekteja ovat olleet kansallinen vuosikokous #ISO15 (2015, yhdessä JC Siilinjärven kanssa), “Yes, and” -johtajuusakatemia (2017) sekä Hygge your Career -aluevuosikokous (2019).

Rennommista jäsentapahtumista mainittakoon jokakesäinen Kaljavesj’-risteily. Tapahtuma on monille perinne, jota ei varmasti jätetä väliin. Kuopion nuorkauppakamarilaiset osallistuvat aktiivisesti myös kansallisiin ja kansainvälisiin kokouksiin.

Savolainen hulluus on ehtymätön luonnonvara, ja huomioarvo kokouksissa taataan muun muassa pinkillä pukeutumisella. Tästä väristä kuopiolaiset tunnistetaan aina Japanissa asti. Väri sointuu kieron savolaisesti myös kamarin strategian 2017–2020 visioon “Intoa, himoa ja imua – Savon halutuimmat osaajat ja verkostot”.