Esittelyssä aluekoulutuspäällikkö Antti Immonen

Kuka on sun reksi?

Tänä vuonna alueen koulutustoiminnan päällepäsmärinä toimii Antti ”D-rex” Immonen. Aluekoulutuspäällikön (R-IND) tehtävänä on mm. tukea aluekokousten koulutusjärjestelyjä, vastata alueen puhe- ja debattikilpailusta, tiedottaa koulutusasioista alueella sekä tukea kamarien yksilölohkon (IND) toimijoita. Kamariurani käynnistyi jo vuonna jo 2003, joten dinosaurus vaalikampanjassa oli enemmän kuin sallittua. Uraan mahtuu monia virkoja, projekteja, kokouksia niin aiemmassa Joensuun nuorkauppakamarissa kuin nykyisessä Kuopion nuorkauppakamarissa. R-IND tehtävän lisäksi toimin tänä vuonna Strategia! -koulutuksen pääkouluttajana, strategiasparraajana sekä JC-killan kautta Kuopion seudun kauppakamarin osaamisvaliokunnassa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja työskentelen lehtorina Kuopiolaisessa peruskoulussa.

#Osaamistykitys2017!

Tiesitkö, että nuorkauppakamari tarjoaa lukemattomia määriä mahdollisuuksia kehittää osaamista? Learning By doing -periaate on monissa viroissa ja projekteissa keskeinen oppimismenetelmä, mutta koulutuksiin osallistuminen ja kouluttajana toimiminen ovat erinomaisia keinoja kehittymisessä. SNKK:n uuden strategian mukaan haluamme – arvoisa Jiicee – vauhdittaa menestystäsi työelämässä erityisesti koulutuksen, oppimisen ja kehittymisen keinoin. Tätä työtä teemme yhdessä kamarisi yksilökehityksestä vastaavien eli IND:ien kanssa. Tänä vuonna kehittymiseen on ollut jo lukuisia mahdollisuuksia eri kamareissa ja tässä muutamia esimerkkejä: Quality project management, LEAN, EASI-käyttäytymisprofiili, Vakuuta ja Vaikuta, puhekoulutukset. Paljon koulutuksia on vielä tulossa niin kokousten yhteydessä kuin erikseen järjestettynä. IND:ien mukaan luvassa onkin oikea #Osaamistykitys2017!

Sinun kehittymislupaus?

Vuosi on vielä alkupuolella, joten vielä ei ole liian myöhäistä asettaa itselle tavoitteita kouluttautumisen ja kehittymisen saralla. Lähiaikoina erityisesti Siilinjärven aluevuosikokouksen koulutuksiin kannattaa hakeutua ja ilmoittautua. Tarjolla on esiintymistaitoja Vakuuta ja vaikuta –koulutuksessa, verkostoitumistaitoja virallisessa JCI-networking -koulutuksessa, omien vahvuuksien ja tulevaisuuden suunnitelmien kirkastamisen tueksi urasuunnittelu -koulutusta sekä itsensä tuotteistamis- ja brändäämiskoulutusta. Ilmoittaudu nopeasti mukaan! Aluevuosikokouksen jälkeen alueella on tulossa mm. hyvinvointi-koulutusta, sijoituskoulutusta, JCI Achieve, myyntikoulutusta, esiintymiskoulutusta. Erilaisia mentorointiohjelmia sekä oman kamarin osaamisen tunnistamiseen ja hyödyntämiseen liittyviä projekteja viritellään useissa kamareissa. Ompa luvassa laajempaan selviytymisstrategiaan liittyvää Tulevaisuuden proteiinit -koulutustakin. Kouluttajana kehittymiseen on vuoden lopussa huikea mahdollisuus kouluttajakoulun kautta, johon alueelta odotetaan runsaasti hakemuksia.

Miten liikkeelle?

Mikäli haluat toimia ja kehittyä kouluttajana kamarissa (koulutusidean kanssa tai ilman), osallistua koulutuksiin mutta et tiedä mihin ja mitä ”hyötyjä” eri koulutuksista on tai haluat esittää koulutustoiveita tms., ota kamarisi IND:iin yhteyttä. Hän neuvoo ja opastaa eteenpäin.

Jotta tietäisimme Antista vielä hieman lisää, saimme vastauksia muutamaan kysymykseen

1) Hymyiletkö ilman musiikkia

Toisinaan.

2) Laulatko suihkussa onnesta

Aina kun mahdollista.

3) Pelkäätkö vaihtaa auton öljyt

Enemmän kuin mitään muuta.

4) Mikä on JCI-koulutustoiminnan merkitys D-rexin mielestä?

Nuorkauppakamaritoiminta on jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kansainvälinen kontaktiverkosto. Koulutuksen ja yksilön kehityksen kysymykset ovat siten toiminnan ytimessä. Kamari tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia osallistua laadukkaisiin koulutuksiin. Laadukkaat koulutukset ovat myös yhteistyökumppaneille sekä potentiaalisille koejäsenille kiinnostusta lisääviä tekijöitä. Kamaritoiminta tarjoaa mahdollisuuden astua kouluttajapolulle kehittymään kouluttajana. Kouluttaminen kuuluu lähes jokaisen johtamis- tai asiantuntijatyötä tekevän työtehtäviin, joten kouluttajaosaamisen kehittäminen vauhdittaa jäsenistön menestymistä työelämässä. Koulutustoiminta ylläpitää kamaritoiminnan jatkuvuutta ja rakentaa sen tulevaisuutta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *