Ylä-Savon Nuorkauppakamari

Ihmeen hyvä kamari

Iisalmen seutu on tunnettu maailmalla laadustaan. Puhutaan Iisalmen ihmeestä. Esimerkiksi Olvin suunmyötäiset tuotteet, Ponssen huippuluokan metsäkoneet, Normetin kestävät kaivosteollisuustuotteet, Genelecin maagisenhyvät kaiuttimet ja Profile Vehiclesin viimeistellyt erikoisajoneuvot ovat huippuunsa asti hiottua tekemistä.

Samanlaista ihmeen hyvää makua on Ylä-Savon nuorkauppakamarin toiminnassa. Elämme välillä ehkä hiljaiseloa, mutta kun teemme jotain niin teemme sen hyvin. Olemme pieni, mutta vahva kamari.

Ylä-Savon nuorkauppakamarin hallitus 2018 valittiin Ravintola Raatihuoneella. Kuvassa ovat vasemmalta oikealle Sari Kiiskinen, Jarno Nousiainen (PRES 2017), Vili Åberg (PRES 2018), Oskari Martikainen, Sari Mulari ja Rea-Mari Repo. Kuvasta puuttuvat Tiina-Liisa Liukkonen, Miia Nissinen ja Tiia-Maria Malinen.
Kuva Seija Komulainen

Olet ehkä kuullutkin Olusista. Perinteikäs kesätapahtuma ystävien, hyvän musiikin ja laatuoluen parissa on kamarin perustama. Nykyisin vastaamme tapahtuman infoteltasta. Tervetuloa olutjuhlille ensi kesänä heinäkuun puolivälissä, jolloin Oluset täyttää 30 vuotta.

Tervetuloa ensi kesänä viettämään Oluset-olutjuhlan villejä kolmikymppisiä! Kuvassa on edustettuna kolme aluetta: D, C ja B. Kouvolan ja Vaasan kamarit olivat viime kesänä Ylä-Savon kamarin talkooapuna infoteltassa.
Kuva: Riku Happonen.

Samalla reissulla voit tutustua Olusten pitopaikan eli Luuniemen juhlakentän läheiseen lasten liikennepuistoon ja sen tasoristeykseen. Puistossa voi polkuautoilla ja se on leikkipuistoineen mainio retkikohde perheille. Liikennepuiston perustaminen palkittiin vuonna 2003 D-alueen parhaana projektina. Tasoristeys sai 2010 Senaatin palkinnon kunniamaininnan.

Olemme myös kohauttaneet muun muassa Oekeet naeset -kalenterilla, joka suosionsa vuoksi tehtiin kahdesti, 2010 ja 2013.

Jo vuonna 1966 perustettu Ylä-Savon nuorkauppakamari toimii pääasiassa Iisalmessa, mutta jäseniä on myös ympäristökunnista. Tällä hetkellä aktiivisia jäseniä on kymmenkunta ja koejäseniä on mukavasti mukana. Meillä on myös aktiivisia senaattoreita ja kunniajäseniä. Viime aikoina Ylä-Savon nuorkauppakamari on saanut myös ilokseen pieniä JiiCee-tyyppejä, joiden tahtiin mennään myös hallituksen kokouksissa. Tällä hetkellä suunnittelemme uuden twinning-kamarimme JC Kaunasin vierailua Iisalmeen. Yläsavolaiset kävivät visiitillä Liettuassa toukokuussa. Myös uusi hauska talousprojekti on jo muhimassa…

Tutustu kamariimme lisää osoitteessa jcylasavo.fi.

Paras tapa tutustua meihin on toki tulla kylään, ottaa huurteinen ja pelata pari erää Iisalmen Kiekkaa. Suunnittelimme alusta loppuun saakka oman lautapelin, joka palkittiin D-alueen parhaana talousprojektina vuonna 2015. Savolaisia kun ollaan, niin pitihän peliin saada vähän kuljailua eli taktikoinnin iloa, ettei vain käy aika pitkäksi.

Joko pistetään poroveet tulille?