Rovaniemen Nuorkauppakamari

Rovaniemen Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1966 ja se on Suomen pohjoisin nuorkauppakamari. Kamarimme on pieni mutta pippurinen 19 jäsenen kamari, jonka päätoimipisteenä toimii yksi pinta-alaltaan Euroopan suurimmista kaupungeista, Rovaniemi. Rovaniemi on suuren pinta-alansa lisäksi maailmalla tunnettu Joulupukin virallisena kotikaupunkina ja Rovaniemen Nuorkauppakamari on ollut mukana rakentamassa tätä maailman laajuista brändiä perustamisensa alkuajoista lähtien ja siksi se tunnetaankin Joulupukin kamarina.

Rovaniemen Nuorkauppakamarin missiona on ”Kamarimme rohkaiseen jatkuvaan henkilökohtaiseen kehittymiseen – yhdessä rakennamme parempaa Rovaniemeä”, mikä on aina näkynyt kamarimme toiminnassa ja siihen keskitytään myös tulevaisuudessa. Haluamme tukea jäseniämme järjestämällä koulutuksia ja yritysvierailuja sekä kannustamalla jäseniämme verkostoitumisessa. Kamarimme ei rajoita kuitenkaan toimintaansa vain Rovaniemelle vaan toimialueenamme on koko Lapin talousalue ja meillä onkin maantieteellisesti erittäin laajalle alueelle hajaantunut mutta sitäkin tiiviimpi jäsenistö.

Rovaniemen Nuorkauppakamari vieraili kesällä 2017 twinning kamarinsa kanssa Liechtensteinin ulkoministeriössä.

Rovaniemen Nuorkauppakamari on alusta saakka toiminassaan korostanut myös kansainvälisyyttä. Rovaniemen Nuorkauppakamari on alkuvuosinaan ollut mukana Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten kamareiden tiiviissä yhteistyössä, jota jatkui yli 20 vuotta. Kansainvälistyminen on edelleen tärkeää Rovaniemen Nuorkauppakamarille ja aloitimme twinning yhteistyön JCI Liechtenstein Werdenberg:in kanssa 2016. Rovaniemen Nuorkauppakamarin edustus kävi ensimmäisellä vierailulla Liechtensteinissa kesällä 2017, jossa tarjoutui upea tilaisuus tavata esimerkiksi niin Liechtensteinin ulkoministeri kuin myös Suomen Kunniakonsuli. Rovaniemen Nuorkauppakamarilla on ilo ja kunnia toivottaa JCI Liechtenstein Werdenberg tutustumaan ihanaan kaupunkiimme keväällä 2018.

Perustamisvuosi: 1966

Jäsenmäärä: Jäseniä 19, koejäseniä 4, kunniajäseniä 14, senaattoreita 17

Toiminta-alue: Lappi

Nettisivujen osoite: http://www.jcrovaniemi.com/

Facebook-sivujen osoite: https://www.facebook.com/Rovaniemennuorkauppakamari/

ovaniemen Nuorkauppakamari juhli 50-vuotista taivaltaan vuonna 2016. Kuvaajana Marko Junttila.