Raahen Nuorkauppakamari

Perustajan mietteitä

Raahen nuorkauppakamarin perustamiskokous pidettiin 9.10.1968. Tuota kokousta oli edeltänyt jo noin kahden vuoden työ. Oulaisten nuorkauppakamarissa toimi entinen Raahen Seudun toimittaja Jorma Pelkonen, joka sai allekirjoittaneen innostumaan käymään vieraana NKK:n kokouksessa Oulaisissa 1966. Noihin aikoihin sain tehtäväkseni toimia tunnustelijana Raahessa Nuorkauppakamarin perustamiseksi. Vuoden 1968 alkupuolella kokoontui tiiviimmin kuuden kaverin ryhmä, johon lisäkseni kuului Martti Eskola, Pentti Sallava, Matti Paslin, Vesa Pihlaja ja Uolevi Laulumaa. Meidän tehtäväksi tuli puhutella vähintään 25 mahdollista perustajajäsentä. Kyselty tuottikin hyvän tuloksen ja syksyllä oli asiat saatu siihen vaiheeseen, että voitiin kuuluttaa kansalle perustava kokous.
Kauppaklubilla viikko ennen charter-kokousta olimme vielä vailla presidenttiä ja sen asian hoitaminen uskottiin minun huolekseni. Noin 20 minuutin puhelu kauppaklubin puhelinkioskista jo aikaisemmin perustajajäseneksi lupautuneelle Rainer Björklundille tuotti tulosta. Tiimin jäsenet olivat tehneet perustavan työn ja päätös oli yksimielinen, että ensimmäinen presidentti on tiimimme ulkopuolelta.
Perustavaan kokoukseen saapui n. 30 Raahentienoon talous- ja liike-elämän edustajaa ja he yksimielisesti päättivät perustaa Raahen Nuorkauppakamari nimisen yhdistyksen ja vahvistaa sille laaditut säännöt. Kokouksessa valittiin tehtäviinsä myös ensimmäinen hallitus ja virkailijat. Perustetun chapterin uudelle presidentille Rainer Björklundille luovutti päätoimittaja Yrjö Talvi Oulaisten chapterista kummina hienon puheenjohtajan nuijan. Raahen Nuorkauppakamari oli nyt kolmaskymmenesyhdeksäs maahan perustettu Nuorkauppakamari.

Aktiivinen aikani Nuorkauppakamarissa kesti noin kahdeksan vuotta, kunnes vuonna 1975 tuli neljäkymmentä ikävuotta täyteen. Toki olen aktiivisesti seurannut myös sen jälkeen kamarin toimintaa ja senaattorin arvon oikeuttamana olen edelleen oikeutettu osallistumaan Nuorkauppakamarin tapahtumiin. Näistä viimeisin oli Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuosikokous, joka järjestettiin kotikaupungissamme. Oli ilo todeta, että nykyiset aktiivijäsenet olivat rakentaneet historiallisen vuosikokouksen lisäksi hienon iltajuhlan arvokkaalle juhlaväelle Sain huomata, että seutukunnassamme riittää edelleen aktiivisia ja osaavia Nuorkauppakamarilaisia. Koko Raahen senaatin ja allekirjoittaneen onnentoivotukset tulevaa toimintaa täynnä oleville vuosikymmenille.

Jorma Pekuri
senaattori
20821

Raahen nuorkauppakamarin projektit

Lipputanko -projekti

Raahen Nuorkauppakari ry:n näyttävä lipputankopuisto sijaitsee Raahen kaupungin vilkkaasti liikennöidyn sisääntuloväylän varressa. Tarjoamme yrityksille mahdollisuutta markkinoida palveluita kesäisin vilkkaasti liikennoidyn Kokkolantien varrella. Vuokrattavana on 20 mainospaikkaa.

Päivä johtajana -tempaus!

Tempaus on Raahen Nuorkauppakamari ry:n valtakunnallisesti lanseeraama yhteiskunnallinen projekti. Yrityksen ja organisaatioiden johtajat tarjoavat 17-20 -vuotiaille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua johtajan työhön yhden päivän ajan. Projekti ehkäisee nuorten syrjäytymistä, sekä antaa näkökulmia henkilökohtaisiin työ- ja koulutussuunnitelmiin.

 

Perustamisvuosi: 1968

Jäseniä: 13 jäsentä, 12 senaattoria, 8 kunniajäsentä ja 7 koejäsentä

Nettisivut: www.jcraahe.fi

Toiminta-alue: Raahe sekä lähikunnat

Facebook: Raahen Nuorkauppakamari