Kuopion Nuorkauppakamari

  • Perustamisvuosi: 1957
  • Jäsenmäärä: 47
  • Nettisivujen osoite: jckuopio.fi
  • Toiminta-alue: Kuopio lähialueineen

Kuopion Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1957, joten vuosi 2017 on kamarin 60-vuotisjuhlavuosi. Kamari onkin yksi Suomen vanhimmista.

Jäsenmäärä on edellisvuosina ollut aktiivisen koejäsenhankinnan ansiosta jatkuvassa kasvussa noin 25% vuosivauhdilla. Kuluvan vuoden iskulauseena onkin “60/60”, viitaten sekä 60 vuoden ikään, kuin myös tavoitteeseen kasvattaa jäsenmäärä vuoden loppuun mennessä 60 henkilöön.

Kamari tekee Kuopion alueella aktiivista yhteistyötä useiden paikallisten sekä valtakunnallisesti merkittävien yritysten kanssa. Yhteistyötä on viime aikoina tiivistetty myös Kuopion kaupungin kanssa. Kuopion alueen Kauppakamarin kanssa yhteistyö tapahtuu JC-kilta -toiminnan kautta valiokuntatyöskentelyssä.

Vuosikymmeniin mahtuu valtava kirjo erilaisia projekteja. Lähihistorian aikana on vaikutettu mm. seuraavilla projekteilla: Joulupuu-keräys, Vireä Virkamies-kilpailu, Päivä johtajana ja PopUp Kuopio. Viime vuosien tunnetuimpia kokousprojekteja ovat olleet kansallinen vuosikokous JediAkatemia (2010), aluevaalikokous Atlantis (2012), kansallinen vuosikokous #ISO15 (2015, yhdessä JC Siilinjärven kanssa). Seuraava Kuopiossa järjestettävä kokous on “Yes, and” – Johtajuusakatemia marraskuussa 2017.

Jäsenistölle Kuopion nuorkauppakamari tarjoaa aktiivista ja monipuolista toimintaa sekä menestysverkostoja ja mahdollisuuksia kehittymiseen iloisessa ja inspiroivassa yhteisössä, elämysten ja hauskuuden kautta. Rennommista jäsentapahtumista mainittakoon jokakesäinen Kaljavesj’-risteily; monille perinne, joka ei varmasti jää väliin. Kuopion nuorkauppakamarilaiset osallistuvat aktiivisesti myös sekä kansallisiin että kansainvälisiin kokouksiin. Savolainen hulluus on ehtymätön luonnonvara, ja huomioarvo kokouksissa taataan mm. pinkillä pukeutumisella. Tästä väristä kuopiolaiset tunnistetaankin aina Japanissa asti. Väri sointuu kieron savolaisesti myös tulevan strategian visioon, joka on “Intoa, himoa ja imua – Savon halutuimmat osaajat ja verkostot”.