Kalajokilaakson Nuorkauppakamari

Kalajokilaakson nuorkauppakamari löytyy uljaan D:n lounaisesta kulmasta. Kamarilla on kohtalaisen pitkät perinteet, se on perustettu vuonna 1969, alueelliseksi nuorkauppakamariksi. Usein meidät sekoitetaankin alueen kaupunkiin Kalajokeen, vaikka kyseessä tosiaan on alueellinen kamari. Alue kattaa alueen läpi virtaavan joen, Kalajoen, laakson kaupungit ja kunnat. Ikävä kyllä tällä hetkellä kamarilaisia löytyy vain Ylivieskasta, mutta alue kattaa Haapajärven, Nivalan, Ylivieskan, Alavieskan, Sievin, Oulaisten ja Kalajoen kunnat.

Kamari koki melkoisen myllerryksen muutama vuosi sitten, kun jäsenmäärä romahti kuuteen, ennen romahdusta, kamarissa oli yli kaksikymmentä jäsentä, mutta he olivat pääosin nukkuvia, joten silloinen hallitus teki rohkean liikkeen ja nykyään olemme pippurinen kymmenen jäsenen kamari, mukana on muutama todella aktiivinen koejäsen ja kunniakasta historiaa kuvaa 18 senaattorin ja neljän kunniajäsenen joukkio.

Kalajokilaakson kamarilaiset erottuvat liikkuessaan massasta normaaliakin iloisemmasta naurun hörinästä ja muut huomioivasta kultaisesta käytöksestä, tästä iloisesta joukosta saavat nauttia ja meihin voi liittyä kuka tahansa mukava tyyppi.

Kamari on viime vuosina luopunut perinteistään ja rakentaakin tulevaisuutta uudelleen suurella innolla. Lähimenneisyyden tunnetuimpia projekteja on ollut mm. Sun Pampas -kaupunkifestivaalin järjestäminen, josta luovuttiin pari vuotta sitten. Juuri nyt siintää horisontissa kansallisen vuosikokouksen 2019, #nofilter, järjestäminen.

Faktat:

  • Perustettu: 1969
  • Jäsenmäärät: 10 jäsentä, 4 koejäsentä, 4 kunniajäsentä ja 18 senaattoria
  • Toiminta-alue: Kalajokilaakso