Kajaanin Nuorkauppakamari

Kajaanin Nuorkauppakamari ry on perustettu vuonna 1966, ja se on aina ollut tunnettu erittäin aktiivisena kamarina. Tällä hetkellä kamarissamme on 23 jäsentä ja 15 koejäsentä. Kuten tästä voi päätellä, olemme viime vuosina panostaneet jäsenmäärämme kasvattamiseen lähinnä erilaisten rekrytilaisuuksien muodossa. Tällä erittäin nousujohteisella polulla on ollut ilo tarjota jäsenillemme ja uusille koejäsenillemme sopivan haastavia projekteja sekä hyödyllisiä koulutuksia ja mielekkäitä tapahtumia.

Kajaanin Nuorkauppakamari on kasvattanut monia aktiivisia jäseniä, jotka toimivat tai ovat toimineet myös oman kamarinsa ulkopuolella, esim. D-alueella ja kansallisella tasolla. Onpa Kajaanista tullut kaksi kansallista puheenjohtajaakin. Aktiivinen kamaritoiminta on myös kehittänyt jäsenten taitoja siten että he ovat voineet jatkaa vaikuttamista yhteiskuntaan myös muiden järjestöjen kautta.

Kajaanin Nuorkauppakamarilla on vahva rooli Kajaanin ja Kainuun kehittämisessä. Olemme haluttu yhteistyökumppani, ja mielipidettämme arvostetaan. Meiltä pyydetään usein edustusta erilaisiin työryhmiin ja panosta paikallisiin projekteihin. Pidämme aktiivisesti yhteyttä yhteistyökumppaneihimme tarjoten heille mahdollisuutta osallistua koulutuksiimme ja tapahtumiimme. Uutena ideana olemme aloittaneet kannatusjäsenyysneuvottelut useiden yritysten kanssa. Tämä on herättänyt paljon mielenkiintoa mahdollisuutena matalan kynnyksen yhteistyökumppanuuteen. Kannatusjäsenyritys voi myös asettaa yhden työntekijänsä koejäseneksemme maksutta. Näin saamme taas uudenlaisen jäsenrekrykanavan.

Kajaanin Nuorkauppakamari on mukana 7 eurooppalaisen kamarin harvinaislaatuisessa International Multitwinning -ringissä (IMT). Tapaamme vuosittain vaihtuvassa isäntämaassa aina helatorstaiviikonloppuna. Keväällä 2017 isännöimmämme viikonloppu sai vieraidemme sydämet sulamaan. Ohjelmassa oli mm. kaupunkikierros, yritysvierailuja Kajaanissa ja Vuokatissa, luontoretkiä, iltaohjelmaa kuten makkaranpaistoa ja uintia, sekä juhlagaala. Vieraamme majoittuivat perhemajoituksessa jäsentemme kodeissa. Tämä IMT-projekti on yksi hienoimmista taidonnäytteistämme. Saimme käyttöömme myös Suomi 100 –juhlatunnuksen.

Jäsenistömme ennakkoluulottomuus ja halu verkostoitua on ilmennyt loistavasti esimerkiksi Social Friday -tapahtuman kautta. Kyseessä on Kainuun yrityskentän yhdistävä iltapäivä joka kuun viimeisenä perjantaina. Toinen upea esimerkki on harvaan asuttujen alueiden nuorille kohdistettu NASAKKA-hanke (v.2012-2014). Kansainvälisten huippukoulutusten hyötyjä jakamalla aktivoitiin nuoria ja kannustettiin heitä alueelliseen verkostoitumiseen ja sitoutumiseen.

Kajaanin Nuorkauppakamarin muita tunnetuimpia projekteja ovat esim. Talvivalot 2009 (vanhojen jouluvalojen uusiminen Kauppakadulle), Kajaani-lautapeli 2016, sekä monivuotiset Vireä Virkamies, Vuoden Positiivisin Kainuulainen ja Kainuun Paras Työpaikka. Alue D-BBQ on jo käsite alueemme yhdistäjänä. Kajaanin Nuorkauppakamari on myös järjestänyt useita alueellisia kokouksia, sekä mm. Kansallisen Vaalikokouksen vuonna 2009 ja Strategia-koulutuksen vuonna 2012.

Lisää toiminnastamme ja yhteystiedot: www.jckajaani.fi