Oulun Nuorkauppakamari haluaa tehdä Oulusta maailman parhaimman kaupungin

Oulun nuorkauppakamari järjesti ensimmäistä kertaa torstaina 6.4 London pubissa Ilonan tiloissa tulevaisuusorientoituneen Workshop & Mingle -tilaisuuden opiskelijoille, yrittäjille ja kaikille 18-40-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita itsensä ja elinympäristönsä kehittämisestä. Illan aikana mietittiin keinoja, joilla Oulusta tehdään maailman paras kaupunki vuoteen 2026 mennessä. Tilaisuuteen osallistui noin 40 aktiivista nuorta, joista noin puolet kamaritoiminnan ulkopuolisia.

Innovoinnin tueksi puheenjohtajamme Elena Oikarinen piti puheenvuoron Oulun Nuorkauppakamarin toimintavuodesta. Lisäksi Oulun kaupungin strategiapäällikkö, ONKK:n senaattori Kari-Pekka Kronqvist valotti Oulun kaupungin strategiaa.

Illan aikana tuli esille, että Oulu tarvitsee mm. älyvaloja kaduille, kulttuurillisen ekometron, avoimen tapahtumakalenterin Oulun kulttuuritarjonnasta, oululaisen identiteetin ja merellisyyden korostamista, työtilan yrittämiselle ja Oulun keskustaan dynaamisemman businesskeskittymän, pyörätien Kivisydämeen sekä lautta- tai laivaliikennettä torinrannasta Hailuotoon. Yhteisöasumista tulisi kehittää myös muille kuin vanhuksille, mikä tulisi ottaa myös rakentamisessa huomioon.

Innovatiivisten osallistujien mielestä työnteon ja yrittämisen tulisi näkyä yhä enemmän Oulun keskustassa, mikä osaltaan elävöittäisi myös kaupunkikuvaa. Yrittäjyyden ja työnteon edistämiseksi Oulussa tulisi järjestää vuosittain yrittäjyyspäivä, jolloin kuka tahansa voisi ravintolapäivän ajatuksen mukaisesti olla yhden päivän ajan yrittäjä. Tärkeimmät muutosehdotukset kootaan yhteen ja toimitetaan kevään aikana Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalalle.

Hienointa oli, että seuraavana iltana ONKK:n järjetämään START-koulutukseen osallistui viisi workshopissa mukana ollutta uutta potentiaalista nuorkauppakamarilaista.

Anni Heikkinen, LIO, ONKK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *