Kehittymisen keskiössä – nuorkauppakamarin toiminnassa

Markuksen kasvutarina jc-toiminnassa:

”Mitä tehdä, kun on polte kasvattaa ja kehittää itseään? Tähän on toisaalta todella helppo vastata, mutta myös hyvin vaikeaa. Vaihtoehtoja tässä kyseisessä ajassa on todella paljon. On kansalaisopistoja, ammattikorkeakouluja, erilaisia kursseja, järjestöjä jne. Kyllä te tiedätte, mitä minä tarkoitan. Sattumalta minä löysin nuorkauppakamaritoiminnan vai löysikö nuorkauppakamari minut.

Palataanpa ajassa pari vuotta taaksepäin, vuoteen 2014 ja elokuuhun. Sain silloin kutsun osallistua Rovaniemen nuorkauppakamarin järjestämään debattikoulutukseen ja rapukekkereihin. Minä mistään nuorkauppakamarista ole kuullutkaan enkä tämmöisestä debattikoulutuksesta. No sehän upposi minuun kuin tuhat salamaa. Tampereen Eurooppa kokouksessa kiitin kyseistä henkilöä, joka minut alkujaan kutsui tähän debattikoulutukseen. Olin sen hänelle velkaa.

Vuoden 2014 syksyllä sain kutsun esiintymiskoulutukseen, joka oli viralliselta nimeltä Vakuuta ja vaikuta. Seuraavana keväänä suoritin kouluttajapolun Kehity kouluttajana -koulutuksen Leppävirralla. Ja sainkin keväällä 2016 suoritettua Suomen Nuorkauppakamarin kouluttajapolun ensimmäisten joukossa.

Eihän tämä kouluttajaksi kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen jäänyt vain nuorkauppakamarin vastuulle. Vuoden 2016 keväällä suoritin Tampereelle myös henkisenvalmentajan, mielenvalmentajan sertifioidun valmennuksen. Tiedä häntä, olisinko lähtenyt tähän ilman nuorkauppakamarin koulutuksia.

Nyt eletään syksyä 2016. Paljon on mahtunut omaan nuorkauppakamarin elämääni. Olen oppinut itsestäni paljon ja olen saanut paljon uusia ystäviä. Tulevana vuonna olen kamarini vpj ja se on minulle taas askel tuntemattomaan. Välillä harmittaa se, että työt haittaavat harrastusta. Pitkänlinjan kamarilaiset ymmärtävät tämän.”

Teksti ja kuva: Markus Pellikka

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *