Kajaanin Nkk mukana multitwinning-tapaamisessa

Kajaanin Nkk on hienosti pääsemässä osaksi melko harvinaista multitwinning-rinkiä, jossa on KNKK lisäksi mukana kuuden maan kamarit. Avauksen tähän maailmanluokan mahdollisuuteen on tehnyt Kajaanin Nkk:n senaattori Seija Heikkinen. Ihan viattoman keskustelun päätteeksi hän huomasi olevansa kutsuttu Heidelbergin twinning-tapahtumaan viime vuonna. Muutaman neuvottelun päätteeksi Kajaanista suuntasi 7-henkinen delegaatio Viron Viljandiin tämän vuoden tapaamiseen 13.-17.5.

Reissu alkoi puolitoistapäiväisellä pre-twinningillä Tallinnassa. Siihen kuului bussikiertoajelua, vanhaan kaupunkiin tutustumista, ruokailua ja iltahuveja. Matka jatkui minibusseilla Viljandiin. Tämä pieni kaupunki ja sen vielä pienempi kamari JCI Viljandimaa ottivat meidät heti omikseen. Hieman lisää kävelykierroksia, paikallisia ruokia, yritysvierailuja, toisiimme tutustumista, perinteikäs folk party ja fiinimpi gaalailta, ja totesimme olevamme monia kokemuksia ja ystäviä rikkaampia. Yhtäläisyyksiä löytyi Viljandin linnanraunioista ja Viron lähes ymmärrettävästä kielestä. Matkan päätteeksi melkein jo allekirjoitettiin sopimus KNKK:n virallisesta liittymisestä ryhmään. Maltetaan nyt kuitenkin odottaa ensi vuoteen ja hoitaa tämä kunnia Belgian Liégessä.

Kajaanin Nkk on saanut twinning-toiminnan yhteistyökumppaniksi Kainuun Liiton, joka haluaa edistää kainuulaisten yksilöiden ja yritysten kansainvälistymistä. Multitwinning-ryhmästä saatavat edut ovat mittaamattomat. Jollekin riittänee ystävyys, toisille kyseessä voi olla rahakas bisnesmahdollisuus. Ryhmä koostuu nyt siis suomalaisesta, ranskalaisesta, saksalaisesta, tanskalaisesta, belgialaisesta, hollantilaisesta ja virolaisesta kamarista.

Teksti ja kuva: Marjaana Seppi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *