Baking and networking

Baking nad networking

Kuopion Nkk järjesti mielenkiintoa ja makunystyröitä herättelevän koulutuksen –Verkostoitumista leipomisen lomassa. Bailey Lähdesmäen ohjauksella koulutus eteni niin, että keittiötilassa oli 4 eri pistettä, joissa kierrettiin vuoronperään kokkaamassa jotain uutta. Osallistujat jaettiin satunnaisesti ryhmiin, jotka toteuttivat omalla tavallaan, mutta toki ohjeita noudattaen, pisteellä valmistettavan leivonnaisen. Ajatuksena oli yhdessä tekemisen iloa ja toisiin tutustumista makunystyröitä hellivän harrastuksen yhteydessä. Mikäs sen makoisampaa, kuin tutustua lähemmin, kunhan ensin on sokerit ja voi saatu samaan kulhoon. Homma toimi kuin rasvattu, eikä yksikään leivonnainen mennyt pipariksi missään vaiheessa.

Olipa verkostoitumisessa kyse sitten esimerkiksi juuri leipomisesta tai jostain aivan muusta, niin tärkeää on löytää yhteistä keskusteltavaa ja yhteisiä elämyksiä. Silloin lammen ylittäminen kuvainnollisesti on huomattavasti helpompaa ja lähempi tuttavuuden tekeminenkin on ehkä mahdollista. Narratiivinen lähestyminen ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia. Tarinoilla on merkittävä rooli verkostoitumisessa. Vastapelurin ymmärtäminen on luonnollisesti suuri tekijä rantaan pääsyssä. Rohkea ja oikea-aikainen aloitus on keskeistä. Tähän juuri yhteisten kiinnostuksenkohteiden esiintuominen on yksi oiva keino aloittaa keskustelu. Sisältöä alkaa pulputa kuin itsestään, kun toimintaan on päästy. Lopetus on ehkä juuri se kaikkein hankalin vaihe. Koulutuksessa nostettiinkin esiin juuri se, kuinka verkostoitumisesta tehdään bisnestä.

Hyvissä tarinoissa on pääsääntöisesti houkutteleva aloitus, mielenkiinnon ylläpitävä keskikohta sekä onnellinen loppu. Bisneksessähän se tarkoittaa, että happy ending eli kaupat tuli. Läheskään aina bisneskumppanuutta ei synny ensimmäisellä kerralla. Ei välttämättä vielä toisellakaan. Verkostojen merkitys tulisikin toisinaan ajatella enemmän välillisenä kuin suorana vaikuttajana bisneksen tekoon. Pienistä puroista kasvaa iso lampi ja niin edelleen.

Leivonnaisten maistelun ja pienen ähkyn jälkeen vaihdettiin vielä istumapaikkoja. Tavoitteena oli pyrkiä aikaisemman keskustelun pohjalta tehdä kauppaa toisen koulutukseen osallistujan kanssa. Kokonaisuutena Baking and Networking –koulutus oli mukavaa yhdessäoloa, keskustelua ja verkostoitumista rennossa seurassa. Niin leipominen kuin muut harrastukset, jotka yhdistävät ovat oiva alusta verkostoitumiselle.

Kuvat ja teksti: Jani Repo Kuopion Nkk

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *